To je stara spletna stran! Nova vsebina je tule! This is the old website! New content is here!

;) Kako razdreti dreadlockse 02.05.07 ;)

» Pozdravljena... Pred približno 1 letom sem si sam naredil drede. Uporabil sem topiranje pa kvacko na koncu pa še vosek. Sedaj po skoraj enem letu še vedno nisem povsem zadovoljen z njihovim izgledom, predvsem pa se mi po skoraj že letu ne da več nonstop ukvarjat z njimi isto kot na zacetku. Zanima me ali je možno takšne lase oz. drede še razplest in koliko škode bi to pustilo na laseh? In ali je možno le to opraviti pri tebi in (takoj ali čez koliko časa lahko) si napraviti nove drede s spletanjem? Hvala za odgovor in lep pozdrav, Matej«

 

 

Pred kratkim sem dobila tale email, katerega objavljam v opozorilo vsem tistim, ki premišljujete, da bi si dreade naredili sami.

Ne objavljam ga v želji po večjem zaslušku ampak zato, ker poznam kar nekaj ljudi, ki so zaradi želje po dreadlocksih zapravili svoje lepe lase in so sedaj primorani z voski neprestano ohranjati obliko dreadov.

 

*Za vse tiste, ki ste to napako že storili pa: Dreade se lahko popolnoma razplete v primeru, da niste uporabili pravega čebeljega voska, torej tistega, ki se ga uporablja za izdelavo sveč. Če ste uporabili ta vosek, pa si jih morate odstriči do mesta, kjer so vam lasje že porasli in niso več povoskani. Priporočam vam, da vam razdiranje izvaja nekdo, ki se na to spozna in bo delo opravil kvalitetno, v nasprotnem primeru lahko vaši lasje utrpijo poškodbe.

 

*Nove drede si lahko date delati dokaj hitro. Priporočam vam, da lase pustite mirovati vsaj 2 tedna, v teh dveh tednih pa jim nudite maksimalno nego. Za negovanje lahko uporabite  maske za lase, naravne maske ali olja. Vse te produkte uporabljajte tik pred pranjem las. Ko jih naneste na lase,  jih zavijte v brisačo ali pvc folijo in pustite delovati vsaj 1 uro. Tako bodo vaši lasje spet močni in pripravljeni na ponovno pletenje. Las si pred ponovnim izdelovanjem dreadov ne barvajte.

 

Lep pozdravček

Naya


Ogledi: 13646

Komentarji (14)
1. kegl, 05.05.07, 18:34
heya naya! 
 
Ne vem ce se spomnes samo jst sm te isto spraseval ce si bom lahko naredu nove drede po tem ko si jih bom razdrl. Takrat si rekla da nej samo masko dam gor in po treh tednih bo vse ok. Samo nisi pa povedala za pravi cebelji vosek. Jst sm jih meu s rpavim cebeljim voskom. Pa me zanima ce si jih bom alhko se enkrat delu ker mam jih trenutno za razrdet se okoli 10? Pisi mi na mail. 
 
LP KEGL
2. Roman, 05.05.07, 18:53
E točno to sem iskal! NAYA RULZ! :upset
3. :), 07.01.09, 16:09
čao, jst pa sm si drede naredila sama in sm jih mela 8 let zanč sm si jih pa v 3 dneh razdrla.brez najmanjšega problema!v tem času ko sm mela drede sm si nanje dala vse možne zadeve. od čebeljega voska, do neostika na začetku da so mi drzali skupaj...zdej ko mam razdrte je pa najbolj zanimivo to da so moji lasje še vedno isti kot pred dredi, torej niti malo uničeni. 
to je pač moja osebna izkušnja.vem pa da je vse odvisno od kvalitete las in seveda nege dredov:) 
lp
4. borjarh, 30.05.10, 15:31
naya zdravo mene zanima letos si zj verjetno nebom dau se cele glave in si jih bom zj vrjetno tte 3 razdru pa mal ustrigu pa to kk si jih lah kr sam razdrem uspodi odrezem pol pa lepo pocasi al kk ...
5. NAYA, 31.05.10, 00:06
Zdravo Borjarh ;) 
Daj me pokliči jutri po 15:00. 
 
Lp 
Naya
6. Nina, 17.09.10, 23:09
hey :) 
jz sem si pred več kot pol leta dala pri tebi delat drede..sam zdaj mam probleme, ker treniram plavanje in si morem glavo pogosto prat in sušit in sem se malo naveličala. vem da bi morala mislit prej pa use. sam zanima me če je mogoče, da če si drede ostrižem pri tebi, da bi moboče dobila kako frizuro zastonj ali pa da bi mi izplačala drede (recimo kot v nekaterih salonih ko si ostrižeš lase pa ti lase 'kupijo' ), če pa ne..koliko pa stane da si drede pri tebi razderem? 
hvala!
7. NAYA, 19.09.10, 17:03
Nina pozdravljena. 
Dredlocksov ne odkupujem več. 
Razdiranje bi prišlo od 100 do 250 eur, oz. odvisno od dolžine las, ki bi jo želela ohranit. Striženje je v ceno razdiranja všteto. 
 
Lp 
Naya
8. ValentinaTrbuc, 10.07.12, 16:56
Živjo Naya, mene pa zanima kakšna bi bila cena če bi si dala narest drede po celi glavi in ali bi se cena močno razlikovala od cene za sintetične drede?  
 
Hvala, Lp Valentina
9. NAYA, 17.07.12, 00:22
Valentina pozdravljena, 
 
cena med sintetiko in naravnimi dreadlocksi se skoraj ne razlikuje. 
Cena za dreadlockse se giblje med 250 in 450 eur, odvisno od dolžine in gostote las. 
Natančnejši predračun ti lahko izdelam če mi zaupaš kakšna je tvoja ternutna frizura. 
 
Lp 
Naya
10. Sara, 17.04.14, 19:18
Hej! Jaz pa imam en velik problem.. :sigh ..Nimam dredov pa nič v vezi s tem, ampak nekaj drugega.. Pred enim mesecem,so se mi zapletli lasje..:(( Do tega je prišlo,ker sem par dni nosila spete lasje v figo,ko sem pa jo razdrla, pa sem naenkrat imela vse lasje zapletene,v nekakšni gmoti so..Probala sem takrat use,kako bi si jih razpletla,pa nikakor ni šlo..Najbolj pa me je skrbelo to,ker je bil maturantski ples pred vrati..Ko sem šla k frizerki,mi je na srečo lahko naredla veliko figo in to pod ostalimi lasmi skrila.Vendar mi je rekla, da ni šans,da to narazen spravim,temveč,da naj pridem,da me bo na kratko postrigla..:(( Samo jaz se nočem postričt,rajše nosim tak skos v figi,pa še vedno zgleda,da so moji lasje dolgi,kot pa,da se postrižem in vržem stran vsa ta leta,ko sem čakala dolge lase..:( Zanima me,če lahko najdem kje kakšen balzam oz, sredstvo proti dredom, ampak,da bi mi res pomagalo...Ker sem sprobala use in sem že obupala...Škoda mi je mojih las, vem pa,da sem sama kriva,kaj nisem takoj razčesala las..Moji lasje so dolgi,rjavi,naravno skodrani(ne felst) so pa tudi gosti..Prosim,nekajj!!
11. Sara, 03.05.14, 00:27
Lahko prosim dobim odgovor na moje prejšnje vprašanje,ker sem obupana...prosim za odgovor :x :sigh :?
12. Evilhair, 05.05.14, 17:05
Sara prosim pokliči nas na 040 808 710. 
 
Lep pozdrav 
Evilhair
13. Sara, 17.05.14, 00:58
Bi lahko prosim kakšen nasvet dobila tukaj, kot odgovor? :x Je mogoče kakšno naročilo sredstva za odvozlanje kar tukaj? :?
14. Sara, 23.05.14, 20:13
Prosiiim :sigh  
 
js rabim kakšen nasvet, ampak kar tukaj



Berete staro spletno stran, ki služi kot arhiv koristnih informacij.
Na komentarje ne odgovarjamo več.
Nova vsebina se nahaja na evilhair.com

Ime:
Email:
Komentar:



[AntiSpam] Seštej spodnji dve števili:


R           1XT      
R R    5    Q M   RT9
ODR   T9P   MD1      
  R    H      E   63S
  1         KQY      

 
< Nazaj   Naprej >